top of page
  • Yazarın fotoğrafıAbdulsamet Tilim

OSMANİYE GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ GÜREŞ ANTRENÖRÜ MUSA TORUN İLE RÖPORTAJ

Güncelleme tarihi: 6 Tem 2022

Musa Torun kimdir? Kendinizi tanıtır mısınız?

Musa torun gençlik ve spor il müdürlüğünde çalışan güreş antrenörüyüm 1978 yılından beri güreşle iştigal ediyorum.

Güreş Kulübünüzü tanıtır mısınız?

Gençlik hizmetleri gençlik ve spor kulübü pek çok olimpik branşta faaliyet gösteriyoruz çeşitli branşlarda ulusal ve uluslararası dereceler elde ediliyor.


Kulübünüze sporcu kabulünün şartları nedir?

Güreşe sporcu kabulü küçük yaşlarda olması, yakın akrabası Babası dayısı amcası abisi güreş yapmış mı? yani genlerinde olması veya çok yetenekli olması gibi özellikler birinci öncelik ama bunlar olmasada sporcu istiyorsa kabul ediyoruz.


Sadece erkek sporcuları mı kabul ediyorsunuz?

Hayır sadece erkek olması gerekmiyor kadın sporcuda çalıştırıyorum milli olan kadın sporcularım erkeklerle birlikte aynı salonda çalıştırıyorum.



Kulübünüze gelen öğrencilerin normal okullarındaki eğitimleri engelleniyor mu?

Eğitim birinci önceliğimiz engelleme yapmıyoruz. Her ikisini spor ve eğitim ile birlikte yürütülebilir hatta her ikisinde başarılı olunabilir.


İyi güreş yapmak bir yetenek midir? Yoksa sadece eğitimle elde edilen bir şey midir?

İyi güreş yapmak hem yetenek, hem genetik, hemde çok çalışmaktan geçer.


Güreş Kulübünüzde ki gerçek amacınız nedir?

Benim öncelikli amacım milli takıma güreşçi vermek şampiyon çıkarmak şanlı bayrağımızı göndere çektirmek ve istiklal marşımızı bütün dünyaya dinlemektir.


Başarmayı en çok istediğiniz şeyler var mı? Varsa neler?

Her antrenör gibi bende Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu çıkartmak Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek isterim bu benim için çok büyük bir gurur olurdu.


Sponsor bulmakta zorlandığınız anlar oldu mu?

Sponsor bulamıyoruz bulsakta çok küçük şeyler örnek verecek olursak müsabakaya giderken bir araç veya mazot parası hepsi bu kadar.


Güreş kulüplerine belediyelerin desteği var mı? Varsa neler?

Evet güreş kulüplerine yada yağlı güreş kulüplerine destekleri var ya da belediyelerin kendi güreş kulüpleri var. Antalya bu illerin başında geliyor. Ege bölgesinde Karadeniz bölgesinde bazı iller bu kulüpleri destekliyor.



Antrenman salonunuzun şartları diğer kulüplere nazaran daha güç bu durum sporcularınızı olumsuz etkiliyor mu?

Evet salonlarımız bu yıllara kadar çok zorlu şartlarda idman yaptığımız mekenlardı. Elbette sporcularımızda bu imkansızlıklardan etkileniyordu son zamanlarda yapılan tesisler bize umut oluyor.


Yağlı güreşlere katılıyor musunuz?

Geçmiş zamanlarda yağlı güreşlere de katılıyorduk ama sponsor sıkıntısı ve maddi imkansızlıklardan dolayı katılamıyoruz.


Türkiye de güreş sporuna yeterli destek veriliyor mu?

Bence güreş hak ettiği desteği ve ilgiyi görmüyor.Türkiye spor tarihinin olimpiyatlarda en fazla altın madalya kazanan bir branşına gerçek manada destek verilmiyor.

4 görüntüleme0 yorum
bottom of page