top of page
  • Yazarın fotoğrafıAbdulsamet Tilim

ORDU KORGAN OLİMPİYAT GÜREŞ KULÜBÜ ANTRENÖRÜ FURKAN AD İLE RÖPORTAJ

Güncelleme tarihi: 6 Tem 2022

Furkan Ad kimdir? Kendinizi tanıtır mısınız?

01.04.1999 Ümraniye doğumlu Ordulu olan bir aileden gelmekteyim. Güreş branşıyla dedeleri sayesinde tanışmış küçük yaşta birçok spor branşı ile uğraştıktan sonra güreş branşına ağırlık vererek güreş branşında başarılar elde ederek eğitim hayatımda başarılı oldum. Ordu/Korgan ilçesinde Güreş branşın’da antrenörlük yapmaktayım.



Güreş Kulübünüzü tanıtır mısınız?

Güreş Kulübümüz belediye ve Korgan ilçesinin esnaf ve sponsorlarıyla ayakta kalmaktadır.

Kulübümüz tek minderden oluşan güreş minderi yanı sıra kuvvet bölümüyle sınırlıdır kulübümüzün 80 lisanslı Güreşçisi bulunmaktadır.


Kulübünüze sporcu kabulünün şartları nedir?

Güreş branşı için çeşitli testlere tabi tutulduktan sonra kulübümüze kayıt yaptırılmaktadır.


Sadece erkek sporcuları mı kabul ediyorsunuz?

Bayan güreş takımımızda bulunmaktadır. Ordu bölgesinde bir ilki başarmak istediğimiz için bayan güreşine önem vermekteyiz.



Kulübünüze gelen öğrencilerin normal okullarındaki eğitimleri engelleniyor mu?

Tam tersine spor yapan bir öğrencinin notlarında yükselmeler meydana gelmektedir. Sebebi ise fiziksel ve zihinsel gelişimin hızlı ilerlemesidir.


İyi güreş yapmak bir yetenek midir? Yoksa sadece eğitimle elde edilen bir şey midir?

Yetenekli sporcu teknikleri daha hızlı kavrayabilir yalnız çalışarak başarmak isteyen sporcu yetenekli sporcuya kıyasla daha fazla çalışması gerekmektedir.


Güreş Kulübünüzde ki gerçek amacınız nedir?

Başarılı olmak vatana millete hayırlı bilinçli sporcular yetiştirebilmek


Başarmayı en çok istediğiniz şeyler var mı? Varsa neler?

Ordu/Korgan İlçesini spor kenti haline getirmek turizm ilçesi olmamakla beraber sadece kendi halkı ile aynı yerlerinde saymakta olan Korgan ilçesini spora verilen destek ve yetiştirilen sporcular ile anılmasını istiyorum.


Sponsor bulmakta zorlandığınız anlar oldu mu?

Sponsor bulunmakta ilk başlarda zorlanmalar oldu ama başarı geldikçe ve halk başarının kokusunu aldığı zaman bir süre sonra artık kendisi destek olmak istedi.


Güreş kulüplerine belediyelerin desteği var mı? Varsa neler?

Tüm belediyeler için aynı şeyi söylemek doğru olmaz kendi belediyem hakkında konuşmak gerekirse Korgan Belediye Başkanımız SN. Tuncay Kiraz Başkanımızın destekleri göz ardı edilemez. Müsabakalara giderken sporcularımız yeme içme araç yakıt giderlerini karşılamaktadır. Yanı sıra Korgan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz SN. Murtaza Alan’ın destekleri göz ardı edilmemektedir. Milli Eğitim Müdürlüğünün minibüsünü sporculara tahsis etmiştir.



Antrenman salonunuzun şartları diğer kulüplere nazaran daha güç bu durum sporcularınızı olumsuz etkiliyor mu?

İllaki etkileri oluyor biz elimizden geldiğince öğrencilerimizin bu olumsuzlukları fark etmemeleri adına salonun ihtiyaçlarını birlikte çalışmakta olduğum SN. Adil Okvur hocam ile karşılamaya çalışmaktayız.


Yağlı güreşlere katılıyor musunuz?

Kulübümüze yakın olan yerlere katılmaya çalışıyoruz sebebi ise sporcularımızın maç eksiklerini kapatmak istememiz.


Türkiye de güreş sporuna yeterli destek veriliyor mu?

Yeterince destek verildiğini düşünmüyorum ata sporumuz güreş hak ettiği değeri ve önemi almıyor. Bir ilçede antrenörlük yapıyorsanız sadece arkanızda olanlar belediye ve sponsorlardır. Güreş Federasyonun yeterli destek verdiğini düşünmüyorum.

28 görüntüleme0 yorum
bottom of page