top of page
  • Yazarın fotoğrafıAbdulsamet Tilim

50 M2'LİK SALONDAN DÜNYA, AVRUPA VE TÜRKİYE ŞAMPİYONLARI

Güncelleme tarihi: 6 Tem 2022


Sporcularımız Dünya ve Avrupa şampiyonalarında ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmak için Olimpiyat Spor Kulübü Başkanı ve Milli Takım Güreş antrenörü Harun Doğan’ın liderliğinde devam eden antrenmanları görüntülemek için gittiğimiz alanı gördüğümüzde Dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonları 50 m2 salondan mı çıkıyor demekten kendimizi alamadık. Sporcular Yenidoğan Ortaokulundaki okul yönetiminin kararıyla salon da 3 saatlik 50 m2 dar alanda yüzlerce sporcu müsabakalara hazırlanıyor.

MADALYA ALAN SPORCUDAN PRİM YAPMAK İÇİN RESİM ÇEKİLİYOR

Avrupa,Dünya ve Olimpiyatlarda en fazla başarı elde edilen güreş branşının ülkemizde bu kadar az destek verilmesi ve sorunların medyaya yansımaması üzücü bir durum.

Siyasilerin Uluslararası şampiyonalarda madalya alan sporcularla prim amacıyla resim çekilmesi ve verilen sözlerin tutulmaması gibi birçok yalnışlar var. Sponsor bulamayan kulüplerin güreşçileri maçlara giderken otel,yol ve yemek masraflarını cebinden karşılamaktadır. Ülkemizde Türk güreşinin gelişmesi için güreş kulüplerine ve güreşçilere yatırım yapılmalıdır.








15 görüntüleme0 yorum
bottom of page